SİVAS / YILDIZELİ - Yakacık Çavuşlu Ortaokulu

Nis

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. "Hakimiyet bila kaydü şart milletindir" Milli mücadelemizin komuta karargahı TBMM'nin ilk başkanı ve milletin geleceği olan çocuklarımıza tarihte ilk kez bayram hediye edecek kadar öngörü sahibi büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve hayranlıkla anıyoruz. Milletin haysiyet ve kudretinin nişanı MİLLİ İRADENİN ete kemiğe kavuşmasının sevincini yaşayacağımız nice bayramlara kavuşmayı diliyoruz.Programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri için Anma Günü okulumuzda yapılan etkinlikler ile gerçekleştirildi. 109. yıldönümünde bu kutlu günde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan millet uğruna canından geçen aziz şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Tübitak Bilim Söyleşisi kapsamında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Doç. Dr. Ayhan ÇETİNKAYA öğrencilerimize "Temel Bilimlerde Sinirbilim" konusu kapsamında seminer düzenlemiştir. Davetimize icabet edip okulumuza değer katan hocamız Doç. Dr. Ayhan ÇETİNKAYA 'ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Proje yürütücümüz, gerekli düzenlemeleri ve ayarlamaları yapan Müdür Yardımcısı Tuğhan SARI hocamıza da teşekkürü borç biliriz.

Mrt

Bağımlılıkla mücadele konusu kapsamında okulumuz öğrencileri ve Sinan Eskici hocamızın katkılarıyla etkinlikler düzenlendi.

Ara

Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından ilçemizde "Kaymakamlık Satranç Turnuvası" düzenlenmiştir. Turnuvaya katılan öğrencilerimizden İsa KARTAL, Zeynep BULUT, Zehra YÜCEKAYA ve Osman BULUT başarılı olmuş ve dereceye girmişlerdir. Öğrencilerimiz bizzat Yıldızeli Kaymakamı Sayın Altay KARADAĞ tarafından tebrik edilmiş ve madalyaları takdim edilmiştir. Okulumuzda da bayrak töreni sonunda öğrencilerimiz okul müdürü Selime DEMİRCİOĞLU tarafından ödüllendirilmiştir. Bizler de turnuvaya hazırlık konusunda emeğini esirgemeyen 3/A sınıfı öğretmeni Burak DUMAN'a ve her zaman bu tip etkinliklerde destekçimiz olan Muzaffer YILDIZ' a teşekkür ediyoruz.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılında Sivas Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Miras Projesi kapsamında Yakacık Çavuşlu Ortaokulu ve Büyük Akören Ortaokulu arasında futbol müsabakası düzenlenmiştir.

Kas

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Sonsuzluga varmış olan öğretmenlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz.Yarına ışık tutan geleceğin parlak nesillerini yetiştiren öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Geçmişten bugüne emeğini esirgemeyen kendinden ,vaktinden, yeri gelince eşinden,evladından  bizlere vakit ayıran tüm öğretmenlerimizin hakkı asla ödenmez. Yaptıkları iş küçümsenemez. Teşekkürler öğretmenim.

Kas

Bugün atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde onu saygı ve minnetle anıyoruz. Yaptıklarını yapacaklarımız için bir rehber olarak görüyor. İşaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı kendimize görev ediniyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile en iyisini yapabilmek için çaba sarf ediyoruz. Eşsiz hatırasını saygı ve minnetle yad ediyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda düzenlenen program ile coşkuyla kutlandı. Bu kutlu günü bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazi ve şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Mekanları cennet ruhları şad olsun. Bu memlekette hür ve müstakil olarak yaşamamızı sağladıkları için sonsuz teşekkür ederiz. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize emek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Hedef projesi kapsamında tüm ilimizde aynı saatte okuyoruz. Okuyan okuduğunu anlayan nesiller için okumaya devam ediyoruz.

Eyl

Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav in doğum günü olan Mevlid kandilinin tüm Türk ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu kutlu haftada okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan müstesna bir program gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Haz

Hedef projesi kapsamında okulumuzda Sivas'ı tanımak ve tanıtmak, şehrimizin tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla bir gezi düzenlendi. Gezi programına okulumuz 2/A sınıf öğretmeni Burak DUMAN rehberliğinde 2/A 5/A ve 6/A sınıfından öğrencilerimiz katılmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılını kutluyoruz. Bizlere ve çocuklarımıza bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı,sevgi ve minnetle anıyoruz. Deprem nedeniyle aramızdan ayrılan başta çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Çocuklarımızın yüzünün güldüğü daha nice bayramlara milletimizin ve devletimizin ulaşmasını temenni ediyoruz. Allah necip milletimize daha nice zaferler ve bayramlar nasip etsin.

Mrt

Bağımlılıkla mücadele ile ilgili öğrencilerimiz bilgilendirildi. Sınıflarımızda akıllı tahtalarda video vb. görsel işitsel materyaller ile öğrencilerimize bilgi verildi.

Mrt

11 ayın sultanı gözümüzün nuru hoş geldin Ya Şehri Ramazan. Ramazan ayının tüm Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. Sinan ESKİCİ hocamıza ve öğrencilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.