SİVAS / YILDIZELİ - Yakacık Çavuşlu Ortaokulu

Ekm

Okulumuzda teknofest teknoloji ve bilim fuarı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ekm

Ods hakkında okulumuzda tanıtım düzenlenmiştir. Konu hakkında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Ekm

Sivas Valiliğinin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında başlattığı Hedef Projesinin tanıtımı okulumuzda gerçekleştirildi. Görev dağılımı ve yapılacak çalışmalar hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirildi.

Ekm

Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (SAV) in doğum günü etkinlikleri kapsamında Mevlid-Nebi haftası okulumuzda yapılan bir dizi etkinlik program ve çeşitli çalışmalarla kutlandı. Anma programı öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Milletimizin ve devletimizin bekası için gözünü kırpmadan tankların mermilerin üzerine yürüyen bu uğurda şehit ve gazi olan yurttaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Bunun gibi felaketlerin tekrarlanmaması için milli bir bilinçle kol kola omuz omuza mücadeleye devam ediyoruz.

May

Valimiz Salih Ayhan' ın desteğiyle köyümüz ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerimizle Sivasspor -Alanyaspor maçında tribünlerdeki yerimizi aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapilan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bugünü bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların farkında, gelecek nesilleri bilinçli bir vatansever olarak yetiştirme amacıyla çıktığımız yolda, bu güzel günü yapılan kutlamayla taçlandırdık. Kutlama programında emeği geçen idareci , öğretmen ve öğrencilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize teşekkürlerlerimizi sunuyoruz.

Ara

İlçemiz jandarma ekipleri tarafından okulumuz öğrencileri için trafik eğitimi düzenlenmiştir.

Kas

Atamızın aramızdan ayrıldığı bu günde öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla anma programı düzenlendi. Atamıza duyulan saygı ve minnettarligimiz yapılan programla dile getirildi.

Mrt

Batı Köktürkleri'nin soyundan olan Emir Timur, Moğollar'ın bir kolu olan Çağatay Hanlığı'nın hâkimiyet bölgesinde Barlas Aşireti denilen bir Türk aşiretinin beyi olarak ilk kez tarih sahnesine çıkmıştır.

İdari kabiliyeti ve savaşçılık yetileri çok üst düzeyde olan Timur, özellikle kemankeşlikte (okçuluk) ün salmış ve yüzüklerin içinden ok geçirmesiyle nâm salmıştır. Harp meydanlarında amansız bir cengâver olan Timur, bir harp sırasında ayağına saplanan bir ok sebebiyle topal kalmış ve bu olay sonrasında Timur Lenk (Aksak Timur) ismiyle anılmıştır.

Her ne kadar bir ayağı aksasa da bu, Timur'un yeteneğinden de hayallerinden de hiçbirşey götürmemiştir. Aksine Timur, uğradığı birkaç büyük ihanetten de sonra iyice hırslanmış ve kısa zamanda tüm Orta Asya'yı içine alan, hatta Hindistan'a kadar uzanıp, Anadolu ve Suriye'ye kadar ulaşan dev bir imparatorluk kurmayı başarmıştır.

Kas

Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün çok sevdiği ülkesine ve hayata veda ettiği gündür 10 Kasım. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk o gün çeşitli etkinliklerle anılır. 10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk'ün anıldığı hafta olarak Türk milleti tarafından anılır.

DÜNYA ATATÜRK'Ü, EN NADİR DAHİ OLARAK TANIDI

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin ardından Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yaşamın en nadir dahi olduğunu, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu yaşatmıştır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile Türk milletinin zafer kazanmasında önemli rol oynamıştır. Sadece savaşlarla yetinilmeyeceğini kanıtlayarak yeni Türkiye için birçok devrim yaparak Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladı. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmişti.